Nytt samarbete ska förenkla vården på nätet

Kry.se och LloydsApotek inleder ett nytt samarbete som enkelt ska ge patienten diagnos, recept och medicin.

I april lanserade LloydsApotek sin e-handel för receptbelagda läkemedel, bland annat med leverans av medicin med tidningsbudet dagen efter beställning i Stockholmsområdet. Nu fortsätter man sin digitala satsning med hjälp av ett samarbete med Kry.se, en vårdcentral på nätet som erbjuder digitala vårdmöten.

– Vårt gemensamma mål är att bistå patienten, oavsett om hen befinner sig på jobbet, nedbäddad hemma eller på fjällvandring, säger Fredrik Ljungström, marknads- och försäljningsdirektör på LloydsApotek.

Annons

Avlasta den traditionella vården

Samarbetet handlar främst om att visa hur enkelt det kan vara att sköta sina vårdärendet på nätet genom att patienter först kan besöka och rådfråga läkare på kry.se. Efter besöket kan patienten sedan gå in på Lloydsapotek.se och beställa hem det läkemedel som ordinerats och få det hemlevererat.

– Tillsammans blir vi starkare och har större möjlighet att göra skillnad för den enskilda patienten samtidigt som vi avlastar den traditionella vården, säger Fredrik Jung Abbou, en av grundarna till kry.se.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!