”Ohållbart att fastighetsägare inte anpassar hyresnivån”

Lokalhyrorna stiger och kundströmmarna minskar.

Butikskedjan Kicks meddelar idag att man kommer att stänga sin butik i shoppinggallerian Mood Stockholm. Den sista september i år ska vara stängningsdatumet och anledningen sägs vara ett otillräckligt kundunderlag i jämförelse med hyresnivån.

- Den negativa utvecklingen är en konsekvens av färre antal besökare i kombination med en hyra som inte kan motiveras av en vikande kundström. Fem anställda berörs av nedläggningen och Kicks kommer att erbjuda dem anställning i närliggande butiker, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

"Ett utbrett och ohållbart problem"

Kicks går nu ut med att detta är ett utbrett branschproblem, att lokalhyrorna stiger samtidigt som kundströmmarna minskar.

- Det är ett utbrett och ohållbart problem att fastighetsägare inte anpassar hyresnivån efter rådande marknadsutveckling. Vi ser överlag en fortsatt hög och i många fall ökande konverteringsgrad i våra butiker, men när kundströmmarna minskar måste hyresnivåerna justeras därefter. Just detta ser vi hända i andra länder som kommit längre i strukturomvandlingen av detaljhandeln, så som USA och England, säger Freddy Sobin, vd på Kicks.

"Bör ligga i fastighetsägarnas intresse"

Företaget ska nu löpande se över hela sitt butiksbestånd och stänga de butiker vars hyra inte kan motiveras.

- Vi måste tillsammans med fastighetsägare ta ett gemensamt ansvar att hitta både hållbara hyresmodeller och hyresnivåer som är bättre anpassade efter dagens förutsättningar och det förändrade handelslandskap vi verkar inom, det bör även ligga i fastighetsägarnas intresse, säger Freddy Sobin.

LÄS ÄVEN: Kicks lanserar jättebutik som ska lyfta e-handeln

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!