Ombuden efter Black Friday: ”Aldrig sett så mycket paket”

Men största paket-rushen har kanske inte kommit ännu.

Att Black Friday genererar många paket hos landets postombud är ingen nyhet. Förra året kunde vi berätta om flera kreativa ombud som vidtagit diverse åtgärder för att få folk att hämta sina paket. Nu är årets mest hektiska pakettid igång igen och vi passade på att besöka några lokala PostNord-ombud, som nu har fullt upp med alla paketleveranser från e-handlarna.

LÄS ÄVEN: Paketkaos på Ica-butik i spåren av Black Friday

Annons

LÄS ÄVEN: PostNord varnade ombuden inför paketkaoset

Elva burar istället för fyra

Ett av de PostNord-ombud som nu har fått motta ovanligt många paket är Hemköp Stattena i centrala Helsingborg.

- Haha, ja vi har märkt av att det varit Black Friday. En vanlig dag har vi fyra burar med paket, men idag hade vi elva, säger Camilla Östberg som är butiksansvarig.

Och i butiken har man tydligt märkt av att e-handlarna dragit ut på Black Friday över hela förra veckan.

- Det har byggt på under hela förra veckan eftersom företagen kör Black Friday hela veckan, fyller kollegan Jenny Regnander, som är e-handelsansvarig i butiken, i.

Får ni plats med alla paket?

- Nej, det gör vi inte riktigt. Det har hänt att vi har fått vänta med att packa upp en bur för att det inte finns plats, säger Camilla Östberg. 

Camilla Östberg (tv) och Jenny Regnander fick elva burar post istället för fyra imorse. 

De får medhåll av personalen på Ica Nära Drottninghög, också det i Helsingborg. Christina Freij, som är butiksanställd, skojar med en kollega.

Annons

- Ja, vad säger vi, har vi sett att det har varit Black Friday? säger hon.

Kollegan skrattar och flyttar ett av de många paketen som kommit till butiken.

- Vi har nog aldrig sett så mycket paket! Det är dubbelt upp. Idag fick vi sex burar med paket, i vanliga fall har vi två eller tre, berättar Christina Freij.

Totalt gissar hon att det just nu finns runt 600 paket och butiken har fått förbereda shoppinghögtiden med att göra extra plats i butiken. 

"Inte sett det värsta än"

Riktigt lika stor har paketstressen ännu inte hunnit bli på Preem på Ängelholmsvägen i Helsingborg, även dem ombud åt PostNord.

- Det har inte riktigt kommit igång än, konstaterar Marta Walicki som är butiksföreståndare på macken.

Marta Walicki flyttar en av de stora postburarna som anlänt till butiken.

Någon brist på kunder har bensinmacken dock inte. Marta Walicki betjänar kunder på löpande band och bara idag kom det runt 200 paket.

- Vi fick tre burar och tre stora påsar. En vanlig dag har vi kanske en och en halv bur, så vi har märkt en viss ökning. 

Just nu har Preem-macken runt 200 paket. 

Men Marta Walicki tror att de mest hektiska dagarna kommer att infinna sig från och med imorgon och sedan löpande under resten av veckan.

- Vi har nog inte sett det värsta än, säger hon glatt. 

 Marta Walicki tror att de största paketströmmarna kommer under resten av veckan.

Annons