Onlinevaruhus årets nyhet i Prisjakts e-handelstävling

Prisjakts Årets Nätbutik 2016 startar idag.

För sjunde året i rad utser Prisjakt Årets Nätbutik. Eller rättare sagt kunderna som använder Prisjakt utser vinnaren eftersom den som får flest röster helt enkelt går hem med huvudpriset.

Vissa ändringar har dock införts i år meddelar prisjämförelsesajten. Prisjakt kommer bland annat att skänka en krona för varje röst som inkommer i Årets Nätbutik till Rädda Barnen.

Annons

"Kvitto på att vi gör rätt"

Datorbutiken Inet hade under flera år de mest trogna kunderna och tog länge hem Årets Nätbutik. De senaste två åren har dock ett skifte tagit plats, som kanske reflekterar e-handelns mognad, och nu är det nätapoteket Apotea som håller titeln.

- Vi på Apotea är stolta över att vi vunnit Årets Nätbutik två år i rad och ser vinsten som ett kvitto på att vi gör saker rätt. Vinsten ger även en trygghet för potentiella nya kunder som kan se att vi har Sveriges nöjdaste kunder, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

Två nya kategorier

I år finns det två nya kategorier där man kan vinna inom sin bransch. Den första är Skönhet som separerats ifrån Hälsa och livsstil samt Onlinevaruhus där breda nätbutiker som exempelvis CDON kan vinna.

- Vi ser en konsolidering bland handlarna där fler och fler erbjuder ett allt större utbud för att tillfredsställa konsumenternas vilja att handla allt från ett och samma ställe, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

Totalt kan man vinna inom 14 olika kategorier utöver huvudpriset. Omröstningen pågår mellan den 1 och den 30 november.

Annons