Osäker marknad får matjätten att ställa in börsplanerna

Det Rocket Internet-ägda matkasseföretaget Hellofresh ställer in sin planerade börsnotering på grund av bristande intresse.

I slutet av oktober meddelade den tyska matkassejätten sina planer på en börsnotering. Nu meddelar Bloomberg, och flera andra medier, att HelloFresh ställer in börsnoteringen på obestämd tid.

Anledningen sägs vara osäkerhet kring investerarnas intresse, och enligt Bloombergs källor, ska det finnas en oro bland de nuvarande ägarna att bolaget inte ska få en tillräckligt hög värdering vid en notering i dagsläget.

Annons

Bolaget blöder pengar

Storägare i HelloFresh är tyska Rocket Internet, som i sin tur har svenska Kinnevik som delägare. Företaget är ett av Europas största matkassebolag och omsatte under 2014 drygt 70 miljoner euro, motsvarande cirka 650 miljoner kronor.

Nästan en fyrdubbling jämfört med föregående år men samtidigt ökar förlusterna kraftigt. Bolaget redovisar för de första nio månaderna i år en förlust på 58 miljoner euro. Att jämföra med en förlust på 8,5 miljoner euro i fjol enligt Reuters.

Annons