Outdoorbutiker gick ihop – tar nu sikte mot börsen

E-handelskoncern ansöker om listning på Nasdaq First North.

Retailföretaget NORD, som ligger bakom e-handelsbutikerna ITABActive Outfit och Jaktlust, har i dag omkring 200 000 besökare per månad. De tre butikerna säljer bland annat utrustning för jakt och fiske, och omsätter tillsammans omkring 50 miljoner kronor. Förra året slutade dock med en förlust på 18 miljoner kronor.

"Lade grunden för snabb tillväxt"

Nu har NORD bestämt sig för att satsa på en snabb expansion, och vill därför ta in mer pengar. Därför ska företaget genomföra en företrädesemission som uppges kunna resultera i maximalt 21,6 miljoner kronor. NORD har dessutom siktet inställt på börsen och planerar att ansöka om en listning på Nasdaq First North. Ambitionen är att noteringen ska ske under årets andra kvartal, berättar NORD i ett pressmeddelande.

Annons

- Under fjolåret investerade vi och tog betydande engångskostnader för att lägga grunden för en snabb tillväxt. Något vi kommer att kunna skörda frukterna av de kommande åren, säger Victor Wennerholm, vd för NORD, i en kommentar.

Fler konsolideringar att vänta?

NORD bildades år 2016 när de tre involverade e-handelsföretagen gick samman i en gemensam koncern. Utöver sina e-handelssajter driver företaget två fysiska butiker, varav en ligger i Stockholm och en i Surahammar.

- Det finns mycket stora synergier inom inköp, IT, logistik, administration och marknadsföring genom att samla flera bolag med starka varumärken som har en inriktning mot alla de som älskar att vistas i naturen. Dessutom är det en mycket fragmenterad marknad som står inför en konsolidering, vilket gör att en handlad aktie skapar goda förutsättningar för NORD att ta en mycket aktiv del i den förändring som branschen står inför, säger Victor Wennerholm.

Den som är intresserad av att investera i NORD kan läsa mer om emissionen på företagets hemsida.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!