Outdoorjätten: Fusionen ska ge betydande synergieffekter

Hög tillväxttakt med en ökad lönsamhet.

I mitten på december rapporterade Ehandel.se att Outnorth och norska Fjellsport slås ihop i ett gemensamt moderbolag med Egmont som huvudägare. Tillsammans blev de ett av Nordens största e-handelsbolag.

LÄS ÄVEN: Fjellsport och Outnorth går ihop - omsätter över 1 miljard

Annons
Annons

De två stora e-handelsaktörerna kommer som tidigare drivas som självständiga enheter men i en nu nybildad koncern, Outnordic Invest AB, som äger 100 procent av aktierna i dessa båda bolag. Harald Ennen fortsatte som vd för Outnorth och blev även koncernchef för Outnordic Invest.

Förstklassig kundupplevelse

Både Outnorth och Fjellsport är verksamma i Outdoorsegmentet men det finns skillnader i koncepten, och i respektive kundgrupper som verksamheterna vänder sig till, berättar Harald Ennen. Planen framöver är att fortsätta erbjuda kunderna ett attraktivt sortiment och en förstklassig kundupplevelse. Därför ska de båda företagen fokusera på att hålla högsta kvalitet när det kommer till allt ifrån kundens första kontakt med företagen till smidiga betalningslösningar, snabba leveranser och kvalitet på service till kunder, både före som efter köp.

- Vi strävar efter att hålla en fortsatt hög tillväxttakt med en ökad lönsamhet. Detta kommer att genereras av en fokusering på att expandera våra framgångsrika koncept på befintliga marknader och lägga grunden för en fortsatt expansion. Det finns mycket kunskap och erfarenhet i båda bolagen, vilket kommer att resultera i betydande synergieffekter, säger säger Harald Ennen, VD för Outnorth och koncernchef för Outnordic Invest, till vår norska systersajt eHandel.com.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!