Outnorth ökade med 25 procent och slog 400 miljoner

Ska vända till vinst i år.

Efter att bland annat ha köpt på sig nätbutiken Bagaren & Kocken gjorde mediekoncernen Egmont tidigare i år ännu en storinvestering i e-handelns värld. Bolaget köpte då upp Verdanes andel av Outnorth, vilket ledde till att Egmont numera är friluftsbutikens majoritetsägare.

LÄS ÄVEN: Efter e-handelssatsningen - ökar resultatet med 13 procent

Annons

Och när Egmont gick in som ny ägare hade Outnorth precis levererat en tillväxt på nära 25 procent, visar det sig nu. I Outnorths årsredovisning för 2017 framgår det nämligen att bolaget omsatte strax under 420 miljoner kronor 2017, vilket kan jämföras med strax över 337 miljoner året innan.

"Har i dag en signifikant omsättning"

Enligt företaget ska tillväxten ha skett både i fysiska butiker och på nätet.

- Året började försiktigt, för att från och med kvartal 2 och framåt ge en god tillväxt. Prioritering inom bolaget har under året fortsatt varit tillväxt. Vi har under året fortsatt öka våra marknadsandelar och har i dag en signifikant omsättning i alla nordiska länder utom Island, samt i Tyskland, berättar Outnorth i sin årsrapport.

Samtidigt backade Outnorth med lite mer än 11 miljoner under 2017. Det var dock något bättre än året innan, då resultatet slutade på minus 12,6 miljoner.

Ska nå positivt resultat 2018

Under 2018 har Outnorth siktet inställt på fortsatt tillväxt, men också på att vända bolaget till lönsamhet. Företaget pekar bland annat ut vädret som något som kan sätta käppar i hjulet för planerna. Både en sen vår och en sen höst är sådant som kan påverka Outnorths försäljning negativt, men företaget är ändå hoppfullt inför året som helhet.

- Den övergripande målsättningen för 2018 är att med fortsatt god tillväxt skapa lönsamhet i bolaget och att på helårsbasis uppnå ett positivt resultat. För att öka effektiviteten i bolaget som helhet kommer kundtjänst-, marknads- och ekomoniavdelningen att flyttas till Växjö där övrig verksamhet finns.

Annons