Outnorth rider på vågen – tar in fler elcyklar i lagret

Framför allt de dyrare modellerna som ökar, enligt Outnorths VD.

Elcyklarna har uppenbarligen tagit Sverige med storm. Enligt lobbyistorganisationen Svensk Cykling såldes 30 000 elcyklar redan 2015 och antalet sålda cyklar ska ha ökat stadigt sedan dess. Det kraftiga intresset märks förstås också av hos e-handlarna, och i dag meddelar Outnorth att de utökar sitt sortiment med fler modeller av det populära transportmedlet.

- Det är myckel elcyklar just nu, framför allt är det de lite dyrare modellerna som är populära, säger VD:n Lars Nykvist till Ehandel.se.

Annons

Knappar in på de vanliga cyklarna

Nu har Outnorth totalt sex modeller av olika elcyklar i sortimentet, som varierar från knappt 14 000 till knappt 25 000 kronor i pris.

Men ni har fortfarande betydligt fler vanliga cyklar i ert sortiment, hur går då försäljningen av dem?

- Majoriteten av de cyklar som säljs är fortfarande de vanliga cyklarna, men elcyklarna växer mest.

Lars Nykvist menar att det är många som numera inte bara vill “cykla omkring i skogen”, utan även vill kunna ta sig dit och därifrån med hjälp av sin cykel, och då kommer elcyklarna väl till pass. Många vill också använda dem till att kunna cykelpendla till och från jobbet.

Lockar konsumenter med koll

Och har man bara rätt kvalitetskomponenter på cyklarna är det enligt Outnorths VD inga problem att sälja dem på nätet trots att det ju då inte går att testa dem innan man handlar.

- Nej, det är ganska lätt att sälja dem. Men de som handlar har i regel koll på vad de är ute efter.

Har du själv en elcykel?

- Jajemän, jag har båda sorterna, avslutar Lars Nykvist med ett skratt.  

Annons

Annons