Pär Svärdsons Babyland.se går samman med Stor&Liten

"För mig och många andra associeras Stor&Liten med lycka från barndomen".

De prisade nätbutikerna Babyland.se och Stor&Liten meddelar idag att de går samman.

- Babyland har haft en spännande resa de senaste åren och efter den nyligen genomförda flytten till Apoteas nya klimatsmarta logistikfastighet är vi väl rustade för en mer aggressiv tillväxt. Att utöka verksamheten genom att gå ihop med Stor&Liten känns klockrent, säger Christian Karlander, vd på Babyland.

Annons
Annons

De båda bolagen omsätter tillsammans strax över 230 miljoner kronor, enligt förra årets siffror. Företagen ska nu genom gemensamma synergier "leverera den bästa e-handelsupplevelsen" inom segmentet barn och baby.

"Ser fram emot att arbeta med Svärdson"

Sammanslagningen knyter också band mellan Verdane Capital som är största ägare i Stor&Liten och Laulima, med Pär Svärdson i spetsen, som är största ägare i Babyland.

- Bolagen kompletterar varandra väl sortimentsmässigt och båda varumärkenas höga kännedom, samt långa historia, blir en stark fördel att bygga vidare på. Vi ser även fram emot att samarbeta med Pär Svärdson och att få Laulima som gemensamma ägare, säger Max Carlsén på Verdane Capital.

LÄS ÄVEN: Leksaksbutiken Stor&Liten återuppstår på nätet

Pär Svärdson är samtidigt glad över att få vara en del av varumärket Stor&Liten.

- För mig och många andra associeras Stor&Liten med lycka från barndomen. Därför är det extra roligt att växa med och driva utvecklingen av varumärket framöver, säger Pär Svärdson.

Samgåendet ska initieras omgående och Babylands styrelse kommer att kompletteras med ledamöter från Stor&Litens styrelse.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!