Partykungen lägger själv in Swish i Klarnas kassa

Tog saken i egna händer.

Det är många e-handlare som vill ha in det relativt nya betalsättet Swish i Klarnas e-handelskassa, KCO. Betalbolaget Klarna har tidigare sagt att de skulle lägga in Swish i sin kassa, men det har dragit ut på tiden. Företaget har även hunnit lansera sin egen variant, Klarna Direkt, som är något av ett svar på Swish.

LÄS ÄVEN: I kampen mot Swish: Klarna Direkt blir egen tjänst

Annons

Med tanke på hur populärt Swish är hos allmänheten så finns det dock förstås ett värde i att också ha med den betalmetoden, även om Klarna Direkt är ett likvärdigt betalsätt.

"Betalning sker utanför Klarnas system"

Partykungen, som var pionjärer i Sverige med att erbjuda Swish i sin e-handel, verkar nu även vara först med att få in betalmetoden i KCO. Vi vände oss direkt till Joel Svensson, vd på Partykungen, för att få veta mer.

Hur lade ni in Swish i KCO?

- Klarna Checkout stödjer något som kallas för "externa betalsätt", vilket betyder att man kan lägga in egna betalsätt i checkout-fönstret. Själva betalningen sker dock helt utanför Klarnas system och kunden slussas vidare till vår egen betalsida, där vi har integrerat Swish, berättar han.

Vi frågade Joel Svensson om man kan lägga in vad man vill bland dessa “externa betalsätt”.

- Nej, det är alltid upp till din kontaktperson på Klarna att godkänna vilka betalsätt du får lägga till. Jag gissar att det har att göra med att de inte gärna vill konkurrera med sina egna betalsätt i checkout-fönstret, och att man därför måste ha en bra anledning till att integrera något annat betalsätt än dem som är standard.

Har ni fått ok av Klarna att lägga in Swish?

- Vi har kommit överens med Klarna att under en period testa Swish som ett eget betalsätt. Detta har varit med som ett krav från oss när vi förhandlade fram vårt avtal för Klarna Checkout.

Annons

"Vi håller inte med Klarna"

Andra vanliga betalsätt att lägga till är enligt Joel Svensson exempelvis Postförskott och PayPal. Eftersom Partykungen uppenbarligen varit i diskussion med Klarna om just Swish så ställde vi även frågan till Joel Svensson om varför Klarna inte bara lägger in betalmetoden.

- Motiveringen från Klarna är att deras "Klarna Direkt" gör i princip samma sak som Swish och att det därför är onödigt. Vi håller dock inte med utan tycker att Swish är ett bra komplement till så väl Klarna Direkt som övriga betalsätt i Klarna Checkout.

Joel Svensson berättar att det bara två dagar efter “lanseringen” av Swish i KCO, är tre procent av kunderna som väljer detta “externa betalsätt”.

Annons