Partykungen sålde 5 000 Fidget Spinners på sex dagar

Företagets marknadschef såg fenomenet "trenda på Instagram" och gjorde direkt en storbeställning från Kina.

Missa inte hajpen, utan beställ in fidget spinners att sälja redan nu. Det budskapet lade vi fram i en artikel om den superpopulära leksaken i morse. Det visade sig dock snabbt att flera e-handlare redan var igång med sin försäljning. Och det med besked.

- Du vet om att jag förutspådde trenden och tillverkade 10 000 spinners i Partykungens egen regi? Vi har sålt 5 000 på sex dagar, meddelar företagets marknadschef Nicklas Persson glatt i ett mail till Ehandel.se.

Annons

Efter att ha sett så kallade Fidget Spinners “trenda” på Instagram runt årsskiftet, särskilt på amerikanska konton, bestämde sig Nicklas Persson för att beställa hem tusen exemplar av den enkla men populära leksaken från den enda återförsäljare i Sverige som han kunde hitta.

- Och det kändes super risky, försökte även få en annan återförsäljare att ta 500 av dem men han tog bara 50, minns Nicklas Persson.

Tog hem 10 000 av egen design

Det visade sig dock att oron var obefogad. Partykungen fick sina spinners i mitten av april, och några dagar senare var de slut.

- Då designade jag upp en egen spinner samt förpackning och tryckte upp 10 000 hos vår kinesiska leverantör. Vi fick in dem för sex dagar sedan och nu har vi sålt hälften av dem. Det känns som att alla är intresserade av Fidgets.

Hur länge tror du att trenden håller i sig?

- Personligen tror jag att trenden är död i slutet av juni. Många återförsäljare kommer att ha dem i lager i slutet av denna månaden, sen kommer de flesta leksaksaffärer i Sverige ha dem på hyllan, spår Nicklas Persson.

Och det är inte bara hos Partykungen som intresset för den stressminskande plastleksaken har tagit ordentlig fart. Vi har märkt att Fidget Spinners just nu visas som den mest sökta produkten på CDON, och har sökt Qliro Group för en kommentar.

LÄS ÄVEN: Hett tips: Fidget Spinnern nästa hoverboard?

Annons

Annons