Partykungens Halloweenkalas: 40 miljoner och 100 000 order

"Som julafton för de flesta andra e-handlare".

För de som kanske har missat alla pumpor och utklädnader så är det faktiskt Halloween imorgon, den 31 oktober. Den e-handlare som förmodligen har mest att göra dessa dagar är Partykungen.se, en nätbutik som lever för Halloween likt många andra e-handlare lever för julhandeln.

"Toalettpappret tar slut"

Vi hörde av oss till Partykungen för att höra hur det stod till på lagret. Joel Svensson, företagets grundare och vd, berättade igår eftermiddag om stämningen i Halloweenfabriken i Gävle.

Annons

- Jag skulle säga att det är som julafton är för de flesta andra e-handlare. Långa arbetsdagar och sena nätter, men också oerhört roligt! I dag är vi närmare 93 personer här på plats mot en vanlig dag då vi är kanske max 40 personer. Toalettpappret tar slut på toaletterna, mikrovågsugnarna räcker inte till i köket och ventilationen orkar inte pumpa tillräckligt med luft. Man får släcka bränder lite överallt helt enkelt, säger Joel Svensson.

Partykungen delger samtidigt lite siffror och fram tills igår hade företaget fått in över 93 000 order under oktober, till ett värde av över 36 miljoner kronor. Halloweenkalaset är dock inte över ännu, utan för de som firar denna helg så ska Partykungens kunder kunna beställa ända fram till torsdag klockan 16:00.

"Sju procent i retur"

Prognosen för hela oktober ska vara 100 000 order och en omsättning på 40 miljoner kronor. En del av detta räknar företaget dock med att få i retur.

- Vi räknar med att cirka sju procent av alla order vi skickar kommer tillbaka som returer, oftast på grund av att storleken inte passade, säger Emilia Simons, marknadskoordinator på Partykungen.

Emilia Simons avslöjar också vad som just nu säljer bäst.

- Inte helt oväntat så är en av årets mest sålda dräkter en nunna. Förra året var det Harley Quinn. Bland masker så är en av de mest sålda maskerna i år en som föreställer Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Även om det alltså var mycket att göra igår så ska den 22 oktober, alltså förra måndagen, varit den mest intensiva dagen när det kommer till plock och pack. Företaget skickade då ut nära 7 500 order från lagret. Dagen efter slog man även besöksrekord med 98 897 besökare på hemsidan.

Partykungen bjuder på lagerbilder

Siffror är förstås skoj men vi bad även Partykungen att gå ut och fota lite på lagret för att ge oss den riktiga Halloweenkänslan. Dessa bilder kan ni ta del av nedanför.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!