Paul Fischbein gör comeback med ny vitvaruhandel

Lanserar konkurrent till Tretti.se.

Qliro Groups förre vd Paul Fischbein kom in i bolaget via vitvarubutiken Tretti.se, som han grundade för 15 år sedan. Precis som Lekmer och Gymgrossisten såldes dock Tretti så småningom vidare till en ny ägare, och för något år sedan lämnade Paul Fischbein sin post som vd.

LÄS ÄVEN: Qliro Groups koncernchef och vd slutar

Annons

Sedan dess har det varit förhållandevis tyst om den inbitne e-handelsentreprenören. Men nu kan nyhetssajten Breakit avslöja att han har gjort comeback inom e-handeln, och det genom att lansera en ny nätbutik. Mer exakt - en ny vitvarubutik.

Satsning i mångmiljonklassen

Den nya e-handeln har fått namnet Hemmy, och ska precis som Tretti.se sälja vitvaror samt hushålls- och trädgårdsutrustning. Paul Fischbein kommer att vara företagets ordförande, och är enligt Breakit även projektets huvudfinansiär. Det hela uppges handla om en satsning i mångmiljonklassen.

- Det känns väldigt kul såklart eftersom jag jobbat med e-handel, och i synnerhet med vitvaror, så länge, säger Paul Fischbein till sajten.

Fischbein kommer själv inte att ha någon operativ roll i det nya företaget, men ser framför sig att Hemmy kommer att fylla ett tomrum på vitvarumarknaden.

- Det jag framför allt känner är att vi har en situation på marknaden nu där ingen kan leverera den kundupplevelse vi tror behövs, säger han.

LÄS ÄVEN: WhiteAway om Tretti-köpet: "Butiker är en del av planen"

USP: Centrallager i Sverige 

Det som behövs är enligt Paul Fischbein snabb och flexibel leverans, låga priser och en bra digital köpupplevelse.

- För att kunna leverera samma dag och på kvällar och helger krävs det att man har ett centrallager i Sverige. Det är det ingen som har idag.

Annons

Med till Hemmy följer flera av Paul Fischbeins tidigare kollegor på Tretti. Tidigare teknikchefen Björn Fant, samt Johan Forslund och Stefan Hörlén som var ansvariga för trädgårdskategorin respektive vitvaror hos Tretti, ingår alla i Hemmys grundargrupp.

Annons