PayPal gav Ebay draghjälp en sista gång

Ebays intäkter ökade med sju procent under andra kvartalet, mycket tack vare PayPal som nu ska knoppas av.

Ebay överträffade förväntningarna ännu en gång när man under gårdagen släppte siffrorna för årets andra kvartal. Nätjätten kan under perioden visa upp en omsättning på 4,38 miljarder dollar. En ökning med 7 procent jämfört med andra kvartalet 2014, 4,1 miljarder dollar.

Nettovinsten föll dock till 83 miljoner dollar jämfört med 676 miljoner dollar motsvarande period 2014. Utöver det bekräftade Ebay att man säljer sin Enterprise-enhet till ett konsortium lett av riskkapitalfirman Permira för 925 miljoner dollar.

Annons
Annons

Dags att gå skilda vägar

PayPal låg precis som vanligt bakom en stor del av framgången och antalet transaktioner via betaltjänsten ökade med 20 procent under kvartalet. Totalt hanterades 1,1 miljarder transaktioner till ett värde av 66 miljarder dollar.

Något som gjorde att PayPals intäkter uppgick till 2,3 miljarder dollar under perioden, en ökning med 16 procent jämfört med förra året. Idag är det även dags att knoppa av betalföretaget från Ebay och på måndag ska PayPal börsnoteras som ett separat bolag.

– Vi fortsätter att vinna marknadsandelar globalt på en otroligt dynamisk marknad, och som ett självständigt bolag kommer vi att fortsätta att leda omvandlingen av betalningsbranschen, säger Paypals VD, Dan Schulman.

 

Källor: ReutersThe Guardian

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!