PayPals Tradera rapporterar tillväxt och förlust

Svenska Tradera är numera en del av PayPal och plattformen ska visa på tillväxt efter några tuffa år.

Tradera har konstigt nog hamnat hos PayPal efter Ebay och betaltjänsten gått skilda vägar. Bolaget som i princip varit Ebay i Sverige får nu även byta namn ifrån just Ebay Sweden AB till Tradera Sweden AB. Bortsett ifrån konstiga bolagsdelningar rapporterar nu Tradera hur det gått för marknadsplatsen.

Tradera har haft det tufft de senaste åren och erkänt misstag och felaktiga satsningar. För ungefär ett år sedan meddelade man dock att man var tillbaka på banan med ett fokus på kärnverksamheten, det vill säga säljarna på marknadsplatsen.

Annons

Marknadsplatsen ökar

Företaget gör dock en förlust på 28 miljoner kronor för verksamhetsåret 2014, jämfört med 32 miljoner året innan. Omsättningen sjunker även till 133 miljoner ifrån 142 miljoner kronor.

Företagets VD stefan Öberg erkänner att 2014 var ett tufft år men nu ska den negativa trenden vara bruten.

- Vi har sett en uppåtgående trend sedan slutet av förra året, och i kvartal två växer vi hälsosamt över 2014. Vi har även ökat antalet besökare på sajten med 6 procent under samma kvartal, säger Stefan Öberg.

Testplattform för PayPal

Att man nu blir en del av PayPal ska inte påverka kärnverksamheten och tydligen kan Tradera bli lite av en testplattform för den amerikanska betaltjänsten.

- Verksamheten inom Tradera kommer förbli densamma, att driva och utveckla en marknadsplats för e-handel i Sverige. Utöver detta kommer bolaget också att leverera tjänster runt test och utveckling av moderna betallösningar för marknadsplatser till PayPal, säger Stefan Östberg.

Företaget meddelar också att samarbetet med Klarna fortsätter men att man även kommer introducera betallösningar ifrån PayPal.

Annons