PayPals största förvärv – köper iZettle för 19 miljarder

Svenska betalbolaget nådde inte börsen.

Ett jätteköp har tagit plats inom betalbranschen. Det globala betalbolaget PayPal har nämligen lagt vantarna på svenska iZettle. Prislappen ska ligga på 19 miljarder kronor.

LÄS ÄVEN: iZettles största lansering sen 2011 - ny e-handelsplattform

Annons

iZettle gjorde nyligen sin största lansering sedan starten, när man rullade ut en alldeles egen e-handelsplattform. Betalbolaget som är känt för sina mobila kortbetalningar (via dosa) var även på väg till Stockholmsbörsen och en miljardnotering.

Detta sätter dock PayPal nu stopp för och jätteaffären väntas vara klar i det tredje kvartalet.

- Kombinationen av iZettle och Paypal kommer att ge enorma fördelar för våra användare som får tillgång till ett ännu bredare sortiment av verktyg för att hjälpa dem att ta betalt, sälja smartare och växa, säger iZettles vd och medgrundare Jacob de Geer.

Enligt Reuters är detta PayPals största förvärv någonsin. Planen från PayPals sida är förstås att nå ut bättre i den fysiska betalvärlden, något som iZettle är duktiga på.

Jacob de Geer stannar kvar

iZettle ska idag finnas i 11 länder och amerikansk media rubricerar bolaget som den europeiska varianten av Square, ett bolag som också jobbar med att hjälpa mindre bolag ta betalt ute på vift, i butik eller online.

- Småföretag är motorn för den globala ekonomin och vi fortsätter att expandera vår plattform för att hjälpa dem att konkurrera och vinna online, i butik och via mobilen, kommenterar PayPals vd Dan Schulman köpet.

PayPal meddelar att Jacob de Geer kommer att fortsätta leda iZettle efter att köpet är genomfört.

Annons
Annons