Pierce mer än dubblar lagret efter rekordkvartal

En miljard i omsättning.

Att det går bra för e-handlaren Pierce är ingen nyhet. Bolaget, som via flera olika nätbutiker säljer tillbehör till motorcyklar och motocross, har nyligen invigt ett större lager.

Nyheten om lagret kommer efter att företaget lämnat ännu ett fint kvartal bakom sig, med en tillväxt på 36 procent. Under första kvartalet sålde Pierce för 268 miljoner kronor. Detta betyder också att företaget nu har en omsättning på över en miljard kronor, om man räknar på rullande tolvmånadersbasis.

Annons

- Vinterkylan ger inte de bästa förutsättningarna för att sälja motorcykelprodukter. Trots detta levererar vi ett mycket starkt försäljningsresultat under Q1. En stor del i framgången är att vår försäljning i södra och centrala Europa fortsätter utvecklas starkt, säger företagets vd Henrik Zadig i ett pressmeddelande.

24 timmar om dygnet

En stark tillväxt kräver ofta ett nytt eller ett utökat lager. Pierce har sitt logistikcenter och lager i Polen och det utökas nu drastiskt. Från en tidigare yta på 11 500 kvadratmeter går man nu till 27 000 kvadratmeter. Lagret ska även vara igång 24 timmar om dygnet, vilket sägs minska den lageryta man behöver för verksamheten.

- Genom att plocka och packa under dygnets alla timmar kan vi serva våra kunder snabbare och dessutom hålla ned kostnaderna, säger Henrik Zadig.

Lagret invigdes officiellt den 25 april i samband med att företaget höll i en e-handelsdag med fokus på e-handelslogistik.

Annons