Search
Close this search box.

Pineberry ger e-handeln sajter som fungerar hos Google

Pineberry ger e-handeln sajter som fungerar hos Google
Frรฅn vรคnster: Michael Wahlgren, grundare, Simon Davidsson och Adam Olterman
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Pineberry kommer till Emeet med tips pรฅ hur man som e-handlare fรฅr en SEO-vรคnlig plattform.

I samarbeteย medย Ehandel.se Eventย genomfรถr vi vid utvalda tillfรคllenย intervjuer medย partners.

Nyligen kom beskedet att EU krรคvde Google pรฅ 24 miljarder kronor fรถr konkurrensbrottย efter att sรถkjรคtten hade gett sin egen prisjรคmfรถrelsetjรคnst Google Shopping ett fรถrdelaktigt lรคge gentemot konkurrenterna. Det รคr รคnnu inte helt klart hur Google planerar att hantera EU:s synpunkter, men det รคr mycket mรถjligt att fรถrรคndringar รคr att vรคnta fรถr de mรฅnga e-handlare som anvรคnder sig av Google Shopping.

"Om det blir bรคttre รฅterstรฅr att se"

Det menar i alla fall marknadsfรถringsbyrรฅn Pineberry, som รคven i รฅr medverkar som partner till Emeet Stockholm. Nรคr eventet รคger rum den 19 oktober kommer Pineberry bland annat att dela med sig av tips pรฅ hur man som e-handlare kan optimera sina insatser hos Google.

- Google har sjรคlva gรฅtt ut med att de tรคnker gรถra om Google Shopping efter domslutet. Just dรคrfรถr kan vi nog vara ganska sรคkra pรฅ att Google Shopping kommer att fรถrรคndras efter rekordboten, pรฅ ett eller annat sรคtt. Om det blir en fรถrรคndring till det bรคttre eller sรคmre fรถr svenska e-handlare รฅterstรฅr att se, sรคger Pineberrys grundare Michael Wahlgren.

Vilken รคr den stรถrsta utmaningen fรถr e-handlarna nรคr det kommer till digital marknadsfรถring?

- Vi upplever att det รคr en stor utmaning fรถr e-handlare att skapa en sajt som fungerar bra fรถr Google. Det blir extra komplext fรถr dem dรฅ e-handelssajter ofta รคr vรคldigt stora. Att fรฅ till sajtens kategoristruktur, menyer, filtreringar och innehรฅll mm รคr nรฅgot som vi ofta hjรคlper vรฅra kunder med. En vรคlstrukturerad och genomtรคnkt e-handelssajt รคr viktigt fรถr SEO men spelar รคven roll fรถr AdWords.

Nytt annonsformat togs vรคl emot

Nรคr vi tog kontakt med Pineberry infรถr fรถrra รฅrets Emeet hade fรถretaget siktet instรคllt pรฅ att under 2017 hjรคlpa e-handlarna att gรถra sig redo fรถr AdWords nya annonsformat.

Hur har det gรฅtt med det arbetet?

- Det har gรฅtt ganska bra faktiskt. Google har varit duktiga pรฅ att fรฅ annonsรถrer att byta till de nya annonserna, det vill sรคga Expanded Text Ads. Detta genom att bland annat ta bort mรถjligheterna fรถr annonsรถrer att skapa den gamla typen av annonser och รคndra i dem, sรคger Michael Wahlgren, och fortsรคtter:

- Vรฅr uppfattning รคr att svenska e-handlare har varit bra pรฅ att gรฅ รถver till de nya annonserna. Fรถr vรฅra kunder som รคr e-handlare ser vi att klickfrekvensen generellt รคr nรฅgot hรถgre pรฅ de nya annonserna. Nรฅgot som รคr helt rimligt dรฅ annonserna รคr 47 procent stรถrre รคn de gamla och ger mer utrymme fรถr innehรฅll. Den รถkade klickfrekvensen har skett pรฅ bekostnad av de annonsรถrer som fortfarande anvรคnder den gamla typen av annonser samt pรฅ andelen klick som gรฅr till det organiska sรถkresultatet.

"Ett ypperligt event att vara partner till"

Fรถr Pineberry, vars kunder till 30 procent bestรฅr av just e-handlare, har Emeet blivit nรฅgot av en sjรคlvklar aktivitet varje hรถst. Det hรคr รคr det sjรคtte รฅret som fรถretaget รคr med som partner.

- Emeet รคr ett ypperligt event att vara partner till eftersom hela vรฅr framgรฅng bygger pรฅ att dela kunskap.

Vad ska er session handla om i รฅr?

- En SEO-vรคnlig plattform รคr A och O fรถr att som e-handlare lyckas pรฅ Google, och det รคr nรฅgot som mรฅnga vรคnder sig till oss fรถr att fรฅ hjรคlp med. I รฅr kommer mina sรถkmotorkonsultskollegor Simon Davidsson och Adam Olterman under sessionen att prata om 10 viktiga SEO-krav att stรคlla nรคr du byter e-handelsplattform och svara pรฅ frรฅgor som rรถr detta intressanta รคmne, avslutar Michael Wahlgren.

ย 

Dela artikeln: