Snart lanserar Pinterest sin beryktade köpknapp

Inom några veckor lanserar Pinterest en köpknapp som gör det möjligt att e-handla inuti appen.

Pinterest har sedan en tid tillbaka jobbat på en köpknapp, och nu är det snart dags för den efterlängtade knappen att göra sitt intåg. Tidigare i veckan presenterades nämligen den nya funktionen Buyable Pins.

Något som kommer att göra det möjligt att köpa produkter direkt på Pinterest och inom några veckor kommer funktionen att rullas ut för iPhone och iPad i USA.

Annons

Det här innebär att man kommer att kunna se blå prislappar på fler än 2 miljoner produkter från stora varumärken, som Macy’s, Neiman Marcus och Nordstrom, men även mindre aktörer som använder sig av e-handelslösningar från Demandware eller Shopify.

Android får vänta

Med den nya funktionen kan köpare välja alternativ som storlek och färg direkt inuti appen utan att skickas vidare till e-handlarens egen sajt. Betalningen sker med kort eller med hjälp av Apple Pay och Pinterest ska oväntat nog inte ta någon procent på försäljningen.

De som föredrar att använda Pinterest via Android eller datorn kommer att få vänta ytterligare ett tag till innan de kan ta del av köpknappen. Pinterest avslöjar inte när det kan ske, inte heller om man kommer att göra det möjligt att betala med Android Pay.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!