Polisen varnar för falska mail från CDON (uppdaterad)

Polisen varnar för falska mejl med orderbekräftelser från nätvaruhuset Cdon. Mejlen tros innehålla skadlig kod som syftar till att komma åt mottagarens bankkonto.

Polisens nationella bedrägericenter varnar just nu för falska mejl med orderbekräftelser från Cdon efter att man fått in mängder med anmälningar.

I mejlet, som kommer från adressen mailto:order@cdon-faktura.org, finns en bifogad faktura i komprimerad form. Enligt polisen är det troligt att bilagan innehåller någon form av skadlig kod som syftar till att komma åt mottagarens bankkonto.

Annons
Annons

Bör polisanmäla

Cdon varnar nu själva också för bluffmejlen på sin sajt och skriver bland annat att man bör vara försiktig med att öppna mejl och bilagor, speciellt om man inte har lagt någon beställning. Cdon skriver även att de aldrig ber om lösenord via mejl så har du lämnat ut det bör du byta till ett nytt.

Liknande utskick har gjorts tidigare från andra välkända företag och polisen varnar för att öppna bilagan. Man uppmanar också den som får mejlet att polisanmäla händelsen.

Uppdatering med kommentar ifrån företaget:

- Cdon har skapat ett välkänt namn och etablerat en enorm trygghet hos konsumenterna. Det är olyckligt när någon försöker använda detta i sina egna skumma syften. Vi har sett det ske en rad andra välkända företag tidigare, så jag hoppas att konsumenterna är vaksamma och genomskådar detta. Vi gör vårt bästa för att besvara alla frågor som kommit in, och vi trycker på för att de domäner som använts ska stängas ner, säger Fredrik Bengtsson, kommunikationschef på Qliro Group.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!