Politiker till salu på eBay – lockar bud i miljonklassen

Storbritanniens, Egyptens och Pakistans ledare har under veckan lagts ut till försäljning på eBay.

Tidigare i veckan kunde tidningen Mashable avslöja att någon lagt ut Storbritanniens premiärminister David Cameron till försäljning på Ebay. Den korthuggna beskrivningen löd:

- Begagnad premiärminister. Inte längre behövd. Behöver lite omtanke. Ingen förpackning eller instruktioner. Köparen måste hämta. Säljaren vill slippa att röra varan.

Annons
Annons

Eftersom annonsen plockades ner i förtid är det oklart hur mycket David Cameron hade gått för, men enligt Mashable var budgivningen redan uppe i 65 900 brittiska pund när annonsen försvann. Och då återstod fem dagar av budgivningstiden.

"Som ny men med defekter"

Sedan dess har även Egyptens president Abdel Fattah al-Sisi lagts ut till försäljning, och nu har turen kommit till Nawaz Sharif som är premiärminister i Pakistan. Detta sedan Sharif hamnat i blåsväder då det genom den omtalade Panamaläckan visat sig att hans familj haft tillgångar gömda i andra länder.

Precis som i fallet David Cameron, har inte heller Nawaz Sharif fått en speciellt smickrande annons. I den beskrivs han som “Pakistans värdelösa premiärminister” och "som ny men med defekter”. Dessutom har annonsförfattaren lagt till att “produkten” inte fungerar, aldrig har fungerat och att den “överlag kommer med problem och är korrupt”.

Egyptens ledare drog in högst bud

Trots det ska Sharif ha samlat fler än hundra bud och kommit upp i en summa på 66 200 pund. Det innebär att både Cameron och Sharif ligger i lä om man jämför med Egyptens president Al-Sisi. Budgivningen om honom ska ha kommit upp i 100 000 pund.

Bakom annonserna ligger en person som kallar sig Mastavis. Enligt Mashable är Mastavis en person som länge sålt saker på Ebay.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!