PostNord bygger ny terminal – lovar bättre inhämtningstider

Goda nyheter för e-handlare i Växjötrakten.

I takt med bland annat den växande e-handeln har PostNord märkt av behov på logistikområdet. Dessa ska företaget nu möta med en helt ny terminal som ska byggas i Växjö. Den nya logistikterminalen ska enligt ett pressmeddelande hantera paket, pall och styckegods.

- PostNord växer inom logistik, och för att skapa förutsättningar för att hantera de nya volymerna på ett effektivt sätt investerar vi i vår infrastruktur, säger Anders Holm, chef PostNord Sverige, i pressmeddelandet.

Annons
Annons

Den nya terminalen, som ska få en yta på 17 000 kvadratmeter - ska byggas med start i augusti i år. När den står färdig ska den enligt PostNords beräkningar kunna sortera 10 500 paket i timmen. Enligt Anders Holm blir logistikanläggningen “en viktig pusselbit” i PostNords omställning från att mest transportera brev till att paketen får ett allt större utrymme.

"Måste tillföra mer kapacitet"

Markus Trautmann, kommunikationsstrateg på PostNord, berättar i ett mail till Ehandel.se att e-handeln i Sverige har vuxit med i snitt 15 procent per år sedan finanskrisens början 2008, och eftersom tillväxten fortsätter är det planerade bygget nödvändigt för att logistiken ska hänga med.

- Dessutom växer vi även inom partigods. Därför måste vi tillföra mer kapacitet. Kunder, till exempel e-handlare, i närområdet kommer att kunna dra nytta av terminalen genom att vi kan erbjuda bättre inhämtningstider.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!