PostNord kommer till Pressbyrån och 7-Eleven

Nytt avtal på plats.

Fraktjätten PostNord meddelar idag att man tecknat ett avtal med Reitan Convenience Sweden AB. Ett avtal som innebär att paket som skickas med PostNord snart kan landa på din lokala Pressbyrå-butik eller 7-Eleven.

- Vi är väldigt glada över samarbetet med Reitan och hoppas att många av butikerna ska välja att vara utlämningsställen. Vi ska finnas på centrala platser där många människor rör sig och Reitans butiker blir ett bra och välkommet tillskott, säger Annemarie Gardshol, vd för PostNord Sverige.

Annons

500 nya platser

Det kommer alltså inte att gälla alla butiker utan bara de som väljer att bli utlämningsställe åt PostNord. Fraktbolaget ska redan idag ha omkring 2000 utlämningsställen i Sverige men de flesta ska vara i samarbete med de stora dagligvarukedjorna. Avtalet med Reitan ska involvera runt 500 servicepunkter, som nu alltså kan bli utlämningsställen åt PostNord.

- Vi eftersträvar enkelhet och vill finnas till hjälp för våra kunder. Samarbetet med PostNord passar väl in i det, säger Carl Åkerblad, Kategorichef för tjänster på Reitan.

PostNord säger att de jobbar för ett starkt och tätt nät av utlämningsställen för att säkra en god service till konsumenterna, var de än bor. Det nya avtalet ska gälla från och med den 1 juni 2018.

Annons