PostNord kompletterar sina vykort med video

Postjätten vill verkligen få oss att skicka traditionella vykort.

Digitaliseringen breder ut sig över vårt avlånga land och världen för den delen. Allt fler hittar till e-posten och de sociala nätverkens förgyllda land. Platser där man slipper få äcklig smak på tungan av att slicka frimärken.

Denna utveckling är dock inte alls rolig för PostNord som i åratal tagit hand om våra brev till nära och kära. En stor anledning till PostNords sjunkande omsättning är just de dalande brevvolymerna.

Annons

Idén är inte unik men för att göra det enklare att skicka traditionella vykort har PostNord vänt sig till mobilen. För något år sedan lanserade företaget mobilappen Riktiga vykort. En app där man helt enkelt kan designa sitt vykort och för 19 kronor få det skickat världen över.

Vykorten blir digitala med QR-koder

Nu inför sommaren då många fortfarande sägs vända sig till de traditionella vykorten så tar företaget nästa steg i sin satsning.

PostNord lanserar nämligen videovykort. Hur fungerar det tänker du kanske. Med hjälp av QR-koder förstås. I mobilappen för Riktiga vykort kan man nu lägga till en videohälsning som sedan blir till en QR-kod på det riktiga vykortet. Mottagaren måste sedan använda en QR-kodsläsare, som PostNord dock snällt inkluderat i sin app, för att få upp videon. Videomeddelandet ska sparas i 28 dagar.

Frågan är om det inte är enklare att bara skicka en videohälsning digitalt via något socialt nätverkt? Detta sagt så verkar konsumenterna faktiskt gilla Riktiga vykort-appen starkt. Vi gissar dock att det är den analoga aspekten kombinerat med en bekväm app som är det vinnande konceptet. Och förstås att vykortet kan prydas med en selfie.

Annons