PostNord slår rekord: 2,2 miljoner paket efter Black Friday

Uppmanar konsumenterna att hämta upp sina varor.

Den som trodde att Black Friday var avklarat för den här gången, får nog tänka om. Fortfarande väntar en del paket på att komma ut till sina mottagare och hos PostNord arbetar personalen just nu för högtryck för att allt ska hinnas med.

"Det mesta har gått bra"

Nu rapporterar logistikföretaget att det har slagit rekord i antal hanterade paket. Under natten till tisdagen kom PostNord upp i 702 000 hanterade paket på ett dygn, vilket ska vara det högsta antalet någonsin. Natten mot onsdagen kom företaget dessutom upp i ytterligare 630 000 paket. Totalt ska PostNords terminaler ha hanterat 2,2 miljoner paket efter årets Black Friday.

Annons

- Det är roliga men intensiva dygn i vår produktion. Vi har tagit till många åtgärder för att möta Black Friday-anstormningen och det mesta har gått bra men det finns viss risk för förseningar av enskilda paket på upp till ett dygn, säger Mathias Krümmel, chef för Produktion på PostNord, i ett pressmeddelande.

Företagets gamla rekord låg på 583 000 paket på ett dygn, vilket uppnåddes i december förra året.

För lite plats hos många ombud

Inte oväntat är det den ökade e-handeln som ligger bakom den kraftiga ökningen av antalet paket. Siffrorna ovan innebär att ett stort antal paket nu har gått vidare till landets paketombud, eller är på väg dit. PostNord uppmanar konsumenterna att hämta ut sina paket så fort som möjligt.

- Många ombud har begränsade möjligheter att lagra så här stora mängder paket någon längre tid. Var gärna snabb med att hämta ut dina varor, så får ombuden utrymme för ännu fler julpaket. Och vill du undvika köer hos ombudet, besök det gärna en annan tid än mellan 17 och 19, säger Mathias Krümmel.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!