PostNord testar helt nytt grepp kring tredjepartslogistik

Blir satellitlager till Coolstuff.

PostNord skickar inte bara många e-handlares paket utan driver även tredjepartslogistik, där de tar hand om hela lagret och logistiken. Fraktbolaget säger sig vara den ledande aktören i Norden inom tredjepartslogistik och driver lagerverksamheter i Helsingborg, Norrköping, Göteborg, Ljungby och Stockholm. Utifrån Helsingborg sköter de till exempel hela Footways logistik, ett lager som vi på Ehandel.se har besökt tidigare.

LÄS ÄVEN: Med lagret på distans - förlorad kontroll eller frihet att växa?

Annons
Annons

Avlastar under julhandeln

Tredjepartslogistik behöver dock inte betyda att man lämnar över hela sin lagerverksamhet. Något som står klart när PostNord idag meddelar att de kommer att komplettera e-handlaren CoolStuffs eget lager i Malmö.

- Vi blir som ett satellitlager till Coolstuff och hjälper dem att hålla utlovade ledtider under en intensiv period mellan Black Friday och Jul, säger Nikola Vukovic, logistikenhetschef i Helsingborg.

Är ert upplägg med Coolstuff unikt?

- Ja, utifrån två aspekter. Uppdraget är tidsbegränsat och det är första gången vi prövar det här upplägget för en e-handelsaktör. Vi satsar mycket på e-handelskunder och ser att vi kan stötta mindre aktörer med att klara av pikarna runt Black Friday och julhandeln. Produktion under dessa perioder är oerhörd dyr och med vår kapacitet och kunskap kan vi hjälpa till att hålla kostnaden på en acceptabel nivå, säger Nikola Vukovic.

Kommer plocka order

Vukovic berättar att PostNord ser en stor potential i denna nya lösning som också ska göra det möjligt för fraktbolaget att hjälpa fler e-handlare med lagerverksamheten. I uppdraget ingår, förutom att agera buffertlager, också att PostNord kommer utföra kundorderplock på ett begränsat sortiment på runt 200 olika artiklar.

- För oss är det viktigt att vara flexibla och möta den ökade efterfrågan av våra produkter under kommande storhelger där Black Friday är startskottet. Det är en stor fördel att samarbeta med PostNord, som med hög kvalitet levererar ut varor till våra kunder och som TPL-aktör lagerhåller de buffertpallar, hanterar vissa inleveranser och påfyllnad till vårt eget lager i Malmö, säger Kajsa Knapp, medgrundare till Coolstuff, i ett pressmeddelande.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!