Posten Norge placerar ut flera paketautomater i Oslo

Posten Norge, som även äger Bring, satsar nu också på paketautomater. Man jobbar med att komplettera sina utlämningsställen med flera självbetjäningsautomater runt om i landet. En utveckling som följer PostNords pilotprojekt med paketautomater i bland annat Stockholm.

Posten Norge gör nu som PostNord, DHL med flera och satsar på paketautomater. På tre platser i Oslo har man nyligen placerat ut paketautomater som ska komplettera Posten Norges 1 400 utlämningsställen.

Ungefär 200 000 människor bräknas dagligen passera de automater man nu placerat ut på Oslo centralstation, vid Nationalteatern och studentcentret på Blindern.

Annons
Annons

- Det vi ser nu är bara en mycket tidiga början till självbetjäningslösningar för att hämta paket. Eftersom marknaden mognar och volymerna ökar, kommer det att placeras ut flera maskiner runt om i landet, antingen i samband med en befintlig Post i en butik/postkontor eller vid ett centralt trafiknav, säger Gunnar Henriksen, e-handelschef på Posten Norge.

Totalt 25 automater

De tre nya automaterna är dock bara en del av totalt 25 stycken som Posten Norge placerat ut sedan december i fjol.

Paketautomater skall nu finnas i de fyra största städerna i Norge och fler maskiner sägs vara redo att rullas ut.

- Norrmän handlar alltmer på nätet, och med paketautomater utökar vi antalet utlämningsställen för kunderna. Konsumenterna vill även välja hur och var de kan hämta sina varor, beroende på vilket situation de befinner sig i. Våra självbetjäningsautomater gör det snabbt och enkelt att hämta paketet, säger Gunnar Henriksen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!