Postmates lanserar Amazon Prime-liknande medlemskap

För tio dollar i månaden levererar Postmates nu order med ett värde på över 30 dollar utan någon extra kostnad.

Postmates, vars koncept bygger på att leverera varor från andra företag så som Starbucks och Chipotle, satsar nu på en betalningsvariant som är tydligt inspirerad av Amazon Prime. Genom att betala en fast summa på $9.99 i månaden får leveransappens användare "gratis" leverans av order på minst 30 dollar, något som tidningen Bloomberg var först med att rapportera.

Tjänsten har fått namnet Postmates Plus Unlimited och dess användare kan dessutom se fram emot att slippa betala administrationsavgiften på 9 procent som normalt läggs på alla beställningar.

Annons

- Det fantastiska med Amazons Prime-medlemskap är att det centrerar allas vanliga e-handel till Amazon. Vi vill få till samma sak här. Varför använda någon annan tjänst än Postmates för att leverera din mat? säger Sean Plaice, företagets medgrundare.

Leder förhoppningsvis till fler kunder

Enligt tidningen Eater räknar Postmates med att det nya leveransmedlemsskapet ska kosta företaget pengar till en början, men att det i förlängningen ska leda till att fler kunder beställer. Det hoppas man i sin tur ska innebära att fler företag vill anlita Postmates tjänster.

Postmates lovar sina betalande medlemmar leveranser på under en timme. Det är alltså en viss skillnad mot Amazon Primes medlemmar som får sin gratisleverans inom två dagar från beställning.

Annons