Prisjakt satsar på Danmark: ”Ser stor tillväxtpotential”

Finns nu i hela Norden.

Prisjakt lanserade nyligen sin jämförelsesajt i Danmark. Sajten, som jämför priser på olika produkter, har funnits sedan 2002 och startades i Ängelholm. I och med den danska etableringen i juni i år finns Prisjakt nu i hela Norden. 

Går "all in" i Danmark

I en intervju med Sydsvenskan säger Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern att responsen på den danska marknaden varit väldigt god sedan lanseringen. Än så länge sköter de sin danska sajt på distans, men de räknar med att kunna öppna ett kontor i grannlandet inom en snar framtid. Konceptet med prisjämförelsesajter är dock inte nytt i Danmark - där finns redan tjänsterna PriceRunner och PricePusher.

Annons
Annons

- Eftersom vi har vunnit på våra kärnmarknader tror vi också att vi kan bli störst i Danmark. Vi går “all in” i Danmark, för på det sättet finns vi i alla nordiska länder, sa Carl Vult von Steyern till tidningen Berlingske i juni.

"Störst fokus på Norden"

Enligt Carl gör intåget på den danska marknaden också det lättare för Prisjakt att etablera sig internationellt, eftersom man redan är etablerade i hela Norden. Han säger till Berlingske att de räknar med att vara den jämförelsesajt som danskarna föredrar inom en period på tre år.  

- Just nu har vi störst fokus på Norden. Där ser vi störst tillväxtpotential, och där ska vi hitta nya målgrupper och satsa på nya segment, säger Carl Vult von Steyern till Sydsvenskan.

Prisjakt lansering i Danmark gör att de nu finns i tio länder. Förutom Sverige har de även sajter i Norge, Danmark, Finland, Nya Zeeland, Frankrike, Italien, Polen, Irland och Storbritannien.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!