Qliro Group fortsätter att visa minusresultat

E-handelskoncernen ökade sin försäljning något under förra årets sista kvartal men gör samtidigt en förlust på 30 miljoner kronor.

Qliro Group har under morgonen släppt sin rapport för det fjärde kvartalet 2015 och kan under perioden redovisa en omsättning på 1 685 miljoner kronor, en ökning med 2 procent jämfört med fjärde kvartalet förra året.

Förlusten efter skatt landade på 29,4 miljoner kronor, att jämföra med en förlust på 7 miljoner kronor under samma period förra året.

Annons

– Det fjärde kvartalet innehöll många positiva nyheter men var också utmanande. Gruppens största segment, CDON Marketplace, levererade både stark försäljning och en betydande resultatförbättring. Under året har vi genomfört många stora förändringar inom CDON som nu börjar bära frukt, säger Paul Fishbein, VD och koncernchef för Qliro Group.

Lekmers driftstörningar påverkade

I rapporten tar man även upp de driftstörningar som Lekmers lagerverksamhet drabbats av och att de haft stor påverkan på bolagets och gruppens försäljning och resultat. Flytten till det nya lagret och driftsättningen av det nya lagersystemet visade sig vara mer komplicerat än förväntat, vilket fick stora operationella konsekvenser när volymerna successivt ökade under kvartalet.

I samband med kvartalsrapporten meddelade Qliro Group även att dotterbolaget CDON tvingas göra sig av med 35 tjänster på CDON:s kontor i Malmö. Personalminskningen ska bero på att nätbutiken först och främst nu satsar på CDON Marketplace.

– CDON är under stor förändring och resultatet i det fjärde kvartalet är bevis på att vi är på rätt väg även om det fortfarande återstår ytterligare viktiga åtgärder, bland annat en större omorganisation som vi arbetar med nu, säger Paul Fishbein.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!