Qliro Group har nu släppt Tretti till sin nya ägare

Tretti har nu sålts till danska White Away Group för 250 miljoner kronor.

I mitten av juni meddelade Qliro Group att Tretti skulle säljas till den danska vitvarukoncernen WhiteAway. Prislappen var satt till 250 miljoner svenska kronor, en summa som av vissa uppfattades som låg med tanke på att företaget året före hade omsatt över 750 miljoner kronor. I affären med WhiteAway ingick dock också att den nya ägaren skulle använda Qliro Financial Services betaltjänster samt sälja sina varor på CDON Marketplace.

Nu meddelar Qliro Group att Konkurrensverket i Sverige har godkänt försäljningen och att Tretti AB, samt det danska systerbolaget Tretti Aps, har gått över till sin nya koncern. Värdet på företaget uppskattades vid affären till 180 miljoner kronor.

Annons

Kan öppna Tretti-butiker i Sverige

I samband med att försäljningsplanerna avslöjades delade White Away Group i en intervju på Ehandel.se med sig av sina planer med förvärvet. Tanken var då att behålla varumärket Tretti i Sverige, men att förmodligen utöka e-handeln med fysiska butiker. White Away-koncernen har sedan tidigare 52 butiker i Danmark och 18 i Norge.

- Det har vi mycket goda erfarenheter av. Så det är väl en del av planen, att vi gör något liknande i Sverige, sade Johannes Gadsbøll, VD för WhiteAway då.

WhiteAway-koncernen grundades av bland andra Johannes Gadsbøll 2003 och har i dag över 140 heltidsanställda.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!