Qliro Group plockar sin nya CFO från Kinnevik

Mathias Pedersen har utsetts till ny Chief Financial Officer, CFO, för den svenska e-handelskoncernen.

Tidigare i år tog Marcus Lindqvist över rollen som VD och koncernchef för Qliro Group efter Paul Fischbein. Nu får han nöjet att välkomna Mathias Pedersen som den 15 augusti tillträder sin nya tjänst som CFO för e-handelsgruppen, där han även kommer att ingå i koncernledningen.

– Mathias har betydande finansiell expertis och många års erfarenhet av CFO-rollen. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Mathias och övriga koncernledningen för att fortsätta utveckla Qliro Group, säger Marcus Lindqvist.

Annons

Erfarenhet från börsnoterade bolag

Mathias Pedersen ersätter Nicolas Adlercreutz och kommer närmast från rollen som Investment Director på Kinnevik, som är storägare i Qliro Group. Han har tidigare bland annat även varit CFO för East Capital group, East Capital Explorer och ETAC.

– Qliro Group är ett mycket spännande bolag och jag ser fram emot att ta en aktiv roll i den fortsatta utvecklingen av koncernen. Jag tror att kombinationen av mina tidigare erfarenheter kan komma väl till pass i detta arbete, säger Mathias Pedersen.

Annons