Räckesbutiken nära 50 miljoner – lanserar helt ny produkt

Resultatet väntas ha ökat markant.

E-handelsföretaget Räckesbutiken, som - precis som man kanske förväntar sig - säljer räcken på nätet, har lagt ännu ett framgångsrikt år till handlingarna. Företaget har haft en spikrak utveckling uppåt, och firade under förra året med att bland annat lansera räcken med färgat glas och att expandera till nya marknader.

LÄS ÄVEN: Räckesbutiken nära 40 miljoner - satsar på PR-trick

Annons

Och nu står det klart att 2017 fortsatte i framgångens tecken för det Ängelholmsbaserade bolaget.

- Vårt bokslut för 17 är inte klart ännu. Dröjer nog till slutet av maj innan det blir klart. Omsättningen kommer troligen ligga strax under 50" men det intressanta är resultatet som vi hoppas ska ha ökat markant, skriver delägaren Andreas Wedberg till Ehandel.se, när vi hör av oss för att fråga hur det har gått.

Väntas gå hem i Tyskland

Om färgat glas var en av Räckesbutikens investeringar under förra året, så blir årets satsning ett rostfritt räcke, som till skillnad från Räckesbutikens övriga produkter helt saknar glas. Enligt ett pressmeddelande från företaget beräknas den nya räckesmodellen gå hem extra väl hos de tyska kunderna, som sägs uppskatta "rostfria räckesprodukter".

- Vi har faktiskt redan fått en beställning just från Tyskland, berättar Andreas Wedberg, och fortsätter:

- Vi har sedan en tid tillbaka ett ökat fokus på att utöka vårt sortiment med produkter som kan komplettera de produkter vi redan säljer. Det finurliga är att vi försöker göra detta med komponenter som vi redan har, vilket därmed leder till fler produkter utan att vi behöver göra stora investeringar i utökning av antalet artiklar.

Har det visat sig att tyskarna inte köper andra räcken?

- Tyskarna köper absolut våra andra räcken, men de är väldigt förtjusta i rostfritt som material så den här produkten ser vi en större potential för i Tyskland än kanske i Sverige. Rimligen borde den inte sälja så mycket som våra glasräcken gör.

Räckesbutiken startade 2011 och sedan dess expanderat sin verksamhet från Sverige till att även omfatta, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike och Frankrike.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!