Raketen Maskinklippet i plötsligt tapp – då fick nya ägaren ta över

Gick in i bolaget när omsättningen plötsligt sjönk.

E-handeln Maskinklippet, som drivs av det Blekingebaserade bolaget Maskincenter, har de senaste åren rapporterat en stark tillväxt. Mellan verksamhetsåren 2013/2014 och 2016/2017 ökade företagets omsättning från 23,5 till 85,3 miljoner kronor.

I en intervju med Ehandel.se berättade företagets vd Stefan Olsson att det var e-handeln som låg bakom den starka tillväxten och att omsättningen för kalenderåret 2017 tack vare onlineförsäljningen skulle komma upp i omkring 100 miljoner kronor.

Annons

LÄS ÄVEN: Maskinklippets nya sajt på plats - växer med 45 procent

Tidigare i höstas kom beskedet att Maskinklippet skulle få en ny majoritetsägare i riskkapitalbolaget Verdane, och nu kan vi avslöja att övertagandet kom efter vad som får ses som en svagare period för e-handelsföretaget.

LÄS ÄVEN: E-handelsraketen säljs: "Fortsatt utveckling ställer andra krav"

Under verksamhetsåret 2017/2018, som för Maskincenters del tog slut den 31 augusti, nådde nämligen bolagets omsättning "endast" upp i 83,9 miljoner kronor. Det innebär alltså en försämring mot förra årets siffra, och ett rejält trendbrott om man ser till bolagets utveckling under de senaste åren.

- Vi började hemma i mitt garage som ett hobbyföretag och de sista årens utveckling, efter att vi lyfte ut vår verksamhet på nätet, har inneburit en fantastisk utveckling för företaget och med det också stora utmaningar, sade Stefan Olsson till Ehandel.se i samband med att uppköpet blev offentligt.

Under sitt senaste verksamhetsår nådde Maskinklippet upp i ett resultat på knappt 2,5 miljoner kronor, vilket är något lägre än motsvarande siffra förra året.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!