Ralph Lauren till Dublin med nytt e-handelscenter

Modejätten följer i Zalandos fotspår och öppnar kontor i Dublin där personalen ska arbeta med bland annat digital innovation.

För ungefär ett år sen öppnade Zalando en teknikhubb i Dublin, där den tyska modejätten bland annat skulle syssla med att analysera kundbeteende. Nu har fler fått upp ögonen för den irländska huvudstaden. Enligt den irländska tidningen Irish Examiner ska nämligen Ralph Lauren nu göra en liknande satsning, om än i mindre skala.

Modegiganten planerar att öppna ett e-handelscenter som ska arbeta med företagets globala e-handel, och mer specifikt, med företagets omnikanalsstrategi.

Annons

Har fått stöd från staten

Till en början väntas det nyöppnade centret skapa mellan åtta och tio jobb, men planen är att centret ska växa när Ralph Lauren har hunnit rekrytera fler medarbetare.

De anställda ska delas upp i två team, ett e-handelsteam som ska arbeta med plattformen och med digitala innovationer, och ett finansteam med ansvar för att förhindra bedrägerier och att utveckla e-handelns betalmöjligheter. Enligt Irish Examiner har Ralph Lauren fått stöd från The Department of Jobs, Enterprise and Innovation, det vill säga den irländska staten, för det planerade projektet.  

Ralph Lauren har sedan tidigare en outletbutik i Kildare Village, ungefär en timmes bilresa från Dublin.

Annons