Reclaimit tar in nytt kapital och Anton Johansson

Returtjänsten radar upp nya e-handelskunder och tar in 3 miljoner kronor.

Det finns flera företag som vill fixa e-handlarnas returproblem. Nu tar piteåbaserade Reclaimit in nya pengar för fortsatt tillväxt.

Företaget ska den senaste tiden knutit till sig kunder som CoolStuff, Cykelkraft, KitchenTime, Styleshop, Bra Sommarmöbler med flera.

Annons

Precis som fler andra företag gjort tar man nu även in e-handelsprofilen Anton Johansson som investerare och rådgivare.

- Det ska bli kul att vara en del av deras fortsatta satsning. Jag hoppas att jag i min roll som rådgivare och delägare kan bidra till att utveckla verksamheten med hjälp av min erfarenhet av att sälja tjänster till e-handlare samt min e-handelskompetens, säger Anton Johansson.

"Väldigt imponerad av tjänsten"

Reclaimit ska med hjälp av en molnbaserad lösning hjälpa e-handlare att enklare hantera returer. Företaget var en av finalisterna i "Supplier of the year 2016" på Nordic eCommerce Summit i Malmö.

- Reclaimit har på ett mycket smidigt sätt automatiserat alla delar av returhanteringsprocessen med sin tjänst, vilket jag är väldigt imponerad av. Produkten är marknadsledande och jag tror oerhört mycket på bolaget, säger Anton Johansson.

Reclaimit tar också in nytt kapital från de befintliga investerarna, Spintop Ventures och Partnerinvest Norr. Summan ska ligga på 3 miljoner kronor. Företaget räknar i år med att omsätta runt 9 miljoner kronor.

- Vi växlar nu upp och förstärker bolaget med ytterligare kapital, och utökar samtidigt vårt lag med e-handelskompetens genom att välkomna Anton Johansson till Reclaimit, säger Håkan Johansson, VD och en av grundarna.

LÄS ÄVEN: Startup i Piteå hoppas lösa returproblemet med ny tjänst

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!