Rekonstruktion ska rädda datorhandlaren från konkurs

Låga marginaler och dålig lönsamhet tvingar datorförsäljaren Alina till företagsrekonstruktion.

Alina grundades 1997 och säljer datorer, komponenter och datortillbehör till privatpersoner och företagskunder. Förutom en e-handel har Alina butiker i Uppsala, Enköping, Norrköping, Östersund, Stockholm samt i Gävle.

Företaget omsatte nästan 100 miljoner kronor under 2015 men precis som många andra i branschen har Alina brottats med krympande marginaler och dålig lönsamhet. Något som nu tvingar Alina System AB och Alina System Östersund AB att ansöka om företagsrekonstruktion.

Annons

Ingen ska påverkas

Enligt uppgifter till branschtidningen Sweclockers kommer butikerna i Örnsköldsvik, Stockholm och Gävle inte att beröras av rekonstruktionen då det tillhör ett separat aktiebolag.

Alinas grundare och VD, Michael A. Nazari, säger även att verksamheten ska fortsätta som vanligt och att inga kunder kommer att påverkas. Något som gäller både serviceärenden och pågående leveranser.

Förhoppningen är också att bolaget ska kunna fortsätta drivas på de orter de är verksamma efter "det finansiella stålbad som rekonstruktionen innebär".

Annons