Rekonstruktionen klar – nu ska Teknikmagasinet växa på nätet

"Detaljhandelns död är överskattad".

Efter att tvingats konstatera att skulderna hade blivit för stora och att affären inte längre gick ihop, beslutade Solna Tingsrätt att Teknikmagasinet skulle ingå en rekonstruktion.

LÄS ÄVEN: Teknikmagasinet nära konkurs - ska lösa krisen med e-handel

Annons

"Starkare än på många år"

Nästan exakt ett år senare kommer beskedet om att rekonstruktionen avslutats och att ackordet vunnit laga kraft. Teknikmagasinet låter i dag meddela att bolaget är "starkare än någonsin".

- Vi står nu finansiellt starkare än på många år. Under rekonstruktionen har vi sett över alla våra kostnader och vässat vår affärsstrategi, dessutom har vi en unik position på marknaden. Vi är övertygade att vi kommer stå starka i det nya detaljhandelslandskap som är på framväxt, säger Teknikmagasinets vd Catherine Sahlgren i ett pressmeddelande.

I samband med att rekonstruktionen avslutats har Teknikmagasinet fått en ny ägare.

- Nye ägaren Peter Gyllenhammar AB (PG AB), har eliminerat bolagets externa skuldsättning och gett Teknikmagasinet finansiella förutsättningar att utveckla bolaget vidare, berättar Teknikmagasinet.

LÄS ÄVEN: Planen: Kan räddas av finansman

"Krävs förändring och utveckling"

Under det år som rekonstruktionen pågått har Teknikmagasinet bland annat dragit ner på sina kostnader samt lagt tid och resurser på att utveckla sin e-handel.

Företaget har dessutom hunnit med att ta fram nya omnikanallösningar och att se över lägena för sina fysiska butiker.

- Vi ser tydliga tecken på en tilltagande lönsamhet. Vi siktar på att göra en stark turn around, och fortsatt expansion. Vi har små yteffektiva butiker i A-lägen och fantastisk personal, vilket kommer vara konkurrenskraftigt i en ökande e-handelsomställning. Vi tror detaljhandelns död är överskattad. Men det krävs förändring och utveckling, säger Catherine Sahlgren.

Annons

Annons