Rivstart för e-handelsnätverk i Norrbotten

Trots att norrbottningarna är bland de bästa i Sverige på att e-handla, har länets e-handlare inte haft något eget nätverk. Förrän nu.

Igår skedde en historisk händelse i Norrbotten. För första gången samlades länets nyblivna e-handelsforum. Bakom idén ligger Sparbanken Nord och webbyrån In The Cold, som specialiserar sig på att utveckla webbsidor åt e-handelsföretag.

Dagen till ära hade man bjudit in ett gäng särskilt utvalda e-handlare i länet till att utbyta tankar och erfarenheter med varandra.

Annons

- Vi har valt ut e-handlare inom länet som verkar inom olika branscher och det har blivit väldigt intressanta diskussioner här idag, sade Thomas Nordberg, kontorschef på Sparbanken Nord, till Ehandel.se under gårdagseftermiddagen.

Grupparbeten med verkliga case

När vi når honom är det hela i full gång och runt omkring pågår just då grupparbeten e-handlarna emellan.

- Vi har låtit några företagare skicka in case och beskriva saker de vill ha hjälp med att förbättra. Sedan diskuteras detta i smågrupper där alla kan komma med förslag på lösningar och dela med sig av sina erfarenheter, berättar han.

Han berättar att norrbottningarna är bland de flitigaste i landet på att e-handla, men att de företag som är verksamma som e-handlare hittills inte haft något forum där de kan samlas.

Vill nå ut till gymnasieelever

Även bland UF-företagen, som startas av gymnasieungdomar som vill testa på hur det är att driva företag, har e-handlarna varit ganska få, enligt Thomas Nordberg. Det vill det nya forumet nu ändra på.

- Vår målsättning är att nå ut till gymnasieelever som tittar på det här med att starta företag.

Ett antal e-handlare finns i alla fall i länet och under gårdagen samlades totalt ett 30-tal. Några har drivit sina nätbutiker länge, andra är relativt nya på området. Och tanken är nu att nätverket ska fortsätta i e-handlarnas egen regi.

- Vi hoppas att vi ska kunna få igång arbetet med forumet, så att fler e-handlare kan skapa kontakt med varandra. I framtiden hoppas vi att de ska kunna ta den kontakten på ett naturligt sätt.

Annons

“En samling nöjda e-handlare”

Och vad beträffar starten på forumet så tycks konceptet ha varit mäkta uppskattat hos de norrbottniska e-handlarna.

- Vi har en samling e-handlare här som är väldigt nöjda. Det har varit en riktigt bra och oerhört spännande dag! Och det är jättekul med uppslutningen och engagemanget, avslutar Thomas Nordberg.

Annons