Robby är nästa företag att lansera e-handelsrobotar

Företagen som vill revolutionera e-handelsleveransen på olika vis blir allt fler.

Det är nog få som missat Amazons flygande paketdrönare. Vi har även skrivit om Starship som via den trogna och fasta marken ska köra ut e-handelspaket.

Den kända inkubatorn Y Combinator presenterade häromdagen sin nya batch av startups och döm om vår förvåning om inte flera av dem har kopplingar till e-handeln. Bland andra presenterades NeoWize som ska jobba med personalisering i e-handeln. Ett företag som påminner om finska Nosto.

Annons

Starship-konkurrent

Ett mer intressant bolag var dock Robby som även TechCrunch gav ett hedersomnämnande i sin genomgång av Y Combinators senaste investeringar. Robby påminner om Starship även om vi inte fått se någon bild på själva drönarna. Det ska handla om drönare som kör runt på trottoarerna och delar ut paket.


Rui Li och Dheera Venkatraman

Bakom Robby finner vi Dheera Venkatraman och Rui Li båda med doktorexamen ifrån Massachusetts Institute of Technology.

Redan levererat paket

Robby ska inte heller vara en pappersprodukt utan företaget meddelar att man redan gjort 50 testleveranser. Man ska även vara på gång med ett pilotprogram tillsammans med företaget Instacart som kör ut dagligvaror ifrån lokala butiker.

Precis som andra "drönarbolag" så planerar Robby att drastiskt sänka kostnaderna för leveransen. Från 5-10 dollar till runt 1-2 dollar per leverans.

Annons