Robotdammsugaren är Årets Julklapp 2015

Robotdammsugaren utses till Årets Julklapp med motiveringen att den tar fasta på ny teknik och förenklar i stressade hushåll.

För 28:e året i rad har HUI Research utsett Årets Julklapp. Valet för 2015 föll på robotdammsugaren, med följande motivering:

- Årets Julklapp 2015 tar fasta på den nya robottekniken och mer specifikt servicerobotarna som bidrar med tidsbesparing och ökad bekvämlighet i de stressade hushållens vardag. Det är en produkt som speglar årets fokus på hemmet och början på det smarta hemmet. Årets Julklapp 2015 är robotdammsugaren.

Annons
Annons

Enligt HUI Research måste tre kriterier uppfyllas för att en produkt ska utses till Årets Julklapp. För det första ska den vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året som gått, för det andra ska den representera tiden vi lever i och för det tredje ska den gå att sälja i ett stort antal enheter.

Fokus på hemmen och att spara tid

Nu anser HUI Research att de senaste åren, med till exempel ROT-avdrag och renoveringar, har inneburit ett stort fokus på svenskarnas hem. Dessutom upplever många att tiden inte riktigt räcker till och söker därför hjälpmedel som kan underlätta i vardagen.

− Det har länge talats om det smarta hemmet och nu kan vi på riktigt säga att vi är där. Robotdammsugaren har blivit en del av vardagen och är den nya familjemedlemmen, säger Lena Larsson VD på HUI Research.

HUI Research uppskattar att handeln i december kommer att omsätta 75 miljarder, vilket är en ökning med fem procent jämfört med december 2014.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!