Rocket Internet lockar stora investeringar i E-handel

Tyska Rocket Internet som bland annat har det svenska investmentbolaget Kinnevik som ägare får ett rejält tillskott i kassan. Det är investmentbolaget JP Morgan som på kort tid gått in med investeringar som överstiger hundra miljoner dollar. Pengar som ska användas för att expandera i Ryssland och Sydostasien.

Den senaste i raden av investeringar har gått till Lazada. Summan är inte offentliggjord men det ska röra sig om en summa över 100 miljoner dollar som ska gå till en nysatsning i Sydostasien där hemelektroniksajten Lazada Indonesia väntas få den största biten av kakan. Lazada finns för närvarande i fem länder, Indonesien, Malaysia, Thailand, Filippinerna och Vietnam.

Det här är inte första gången som JP Morgan investerar i Rocket Internet. JP Morgan har den senaste tiden öst in pengar i olika projekt, till exempel Zalando i Europa och Dafiti i Brasilien. Nyligen gick samma investerare också in med en summa någonstans runt 40-80 miljoner dollar till den ryska nätmodebutiken Lamoda.ru.

Annons
Annons

Investering som ger stabilitet

Om uppgifterna stämmer att investeringen i Lazada landar över 100 miljoner dollar är det den största summan JP Morgan investerat i ett projekt som befinner sig i uppstartsfasen. Något som betyder att man tror på e-handeln i Sydostasien.

En bra nyhet för Rocket Internet som haft det tufft i regionen den senaste tiden. Men den nya investeringen bör ge dem stabilitet åtminstone för de kommande två åren.

Enligt Lazada Indonesias vd, Magnus Ekbom har man sedan starten tidigare i år lockat mycket trafik till sidan, i nivå med andra stora lokala aktörer och man satsar på att vara bland de 20 bästa inom några månader.

Källor: DailySocial, TechCrunch
 
Relaterade nyheter:
Kinnevik rockar Internet och E-handeln

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!