Rocket Internet tappar två toppchefer

Turbulensen fortsätter för det tyska riskkapitalbolaget och nu meddelar två nyckelpersoner att man lämnar på grund av personliga skäl.

I december lämnade Kinneviks VD, Lorenzo Grabau, sin roll som styrelseordförande i Rocket Internet efter vad som uppgavs vara en maktkamp kring den uteblivna börsnoteringen av matkasseföretaget HelloFresh.

Trots bråket valde Lorenzo Grabau att sitta kvar i styrelsen men nu meddelar Reuters att det tyska riskkapitalbolaget, som har Kinevik som storägare, tappar två nyckelpersoner. Chefsjuristen Franziska Leonhardt samt Uwe Gleitz, chef för företagsaffärer, har nämligen meddelat att man kommer att lämna bolaget inom kort.

Annons

Råder en viss oenighet

Enligt källor med insyn i ärendet beror avhoppen på grund av personliga skäl, och även om avhoppen inte kommer att innebära några övriga ändringar ledningsgruppen, tyder avhoppen på att det råder en viss osäkerhet i bolaget för tillfället.

Något som mycket väl kan stämma då en annan källa till Reuters uppgett att det under den senaste tiden varit viss oenighet inom Rocket Internets styrelse kring strategiska frågor.

Annons