Rollup-Kungen förvärvar konkurrent: ”Ökar tempot”

Siktar på 100 miljoner.

För en vecka sedan kunde vi rapportera om att Rollup-Kungen hade gjort sitt bästa år någonsin.

Efter att ha kämpat med otillräckliga och negativa resultat i flera år, lyckades företaget vända till positiva siffror. Rollup-Kungen meddelade en omsättning på 24,5 miljoner kronor under 2018, och ett resultat på nära 2,3 miljoner. 

Annons

LÄS ÄVEN: Rollup-Kungen: "Bästa året i företagets historia"

För att lyckas med det såg bolaget bland annat över organisationen och gjorde en del investeringar. Idag rapporterar företaget att de fortsätter att växa i och med ett förvärv av sin konkurrent Trycka.se från Printgruppen Svenska AB i Växjö.

– Sedan en tid tillbaka har vi bestämt oss för att öka på tempot för Rollup-Kungen och nu kan vi glatt berätta att vi har lyckats förvärva Trycka.se, skriver Rollup-Kungen.se till Ehandel.se i ett mejl.

I och med förvärvet planerar rollupaktören att öka sin omsättning och lönsamhet via synergieffekter, och flytta all produktion till lokalerna i Karlshamn.

– Jättespännande! Roligt att vi nu kan satsa för att utveckla bolaget vidare. Planen är såklart att stärka marknadspositionen och öka omsättningen, men självklart finns det även en del utmaningar att hantera, säger Axel Hermansen, vd på Rollup-Kungen, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I och med att vi producerar allt själva ser vi nu över möjligheterna till nya produktionslokaler. Vi kommer att behöva anställa mer personal, här gäller det att få tag i de rätta kompetenserna. Samt att vi snabbt måste ta tillvara på synergieffekterna från förvärvet, vilket är oerhört viktigt om vi skall nå de 100 miljoner i omsättning om tre år som de gamla planerna säger.

Jimmy Håkansson som är vd för Printgruppen tillägger:

– Printgruppen har tagit ett strategiskt beslut att fokusera på B2C. Tidigare har bolaget drivit Trycka.se och Canvaspicasso parallellt men genom denna affär får vi möjlighet att utveckla den del av verksamheten som riktar sig mot konsument på ett bättre sätt. Rollup-Kungen har rätt förutsättningar för att driva vidare Trycka.se och utveckla verksamheten ytterligare och de har skaffat sig en otroligt stark position genom detta förvärv.

Annons

Annons