Rollup-Kungen: ”Bästa året i företagets historia”

Lanserar ny e-handel.

E-handelsaktören Rollup-Kungen grundades 2007 i Karlshamn. Företaget har egen tillverkning i Sverige, och finns både online och offline. 

Under flera år har bolaget kämpat med att "vända det otillräckliga, och vissa år negativa, resultatet till positivt". Företaget har bland annat sett över organisationen, gjort investeringar i produktionen för att förbättra effektiviteten, genomlyst marknadsåtgärderna och utvärderat sortimentet.

Annons

Och nu kan Rollup-Kungen meddela att allt slit har gett resultat. Aktörens fjolår blev det bästa i företagets historia. Bolaget omsatte 24,5 miljoner kronor under 2018, och resultatet landade på nära 2,3 miljoner. Jämfört med drygt 20 miljoner i omsättning året innan, och ett resultat på 855 000 kronor. 

Samtidigt lanserar Rollup-Kungen en helt ny webbutik, och planerar en expansion i Norden. Den första marknaden lanseras under våren och valet föll på Norge.

- Efter ett antal år med svag resultatutveckling satte vi oss ned och skapade en ny strategi för bolaget. Vi koncentrerade våra resurser, investerade i produktionshöjande åtgärder och la ett stort fokus på att optimera marknadsaktiviteterna. Det har gjort skillnaden, säger Axel Hermansen, vd på Rollup-Kungen, i ett pressmeddelande och tillägger:

- Jag är glad över utvecklingen, men ser att det fortfarande finns stor potential i bolaget. Vår produktion i Sverige och snabba leveranser är något som uppskattas och är nog en av orsakerna till att försäljningen har börjat ännu bättre än i fjol, så jag ser med tillförsikt fram mot ett ännu bättre 2019.

Annons