Royal Design gör sig redo för en börsnotering

E-handelsbolaget och multikanalhandlaren Royal Design ska in på börsen. Planen är att noteras i höst och värdet på bolaget uppskattas till 1 miljard kronor.

Royal Design har under de senaste åren gått från renodlad nätaktör till en snabbt växande multikanalhandlare. Idag har man åtta butiker runt om i landet och en Rum21-butik i Göteborg. Något som snart kompletteras med ett designhus på Solåsen i Jönköping, samt en ny butik i Nacka Forum, Stockholm.

Efter en kraftig expansion ska Royal Design nu ha planer på en börsnotering. Det då man vill höja sin rörelsemarginal, samt vill få in kapital till sin planerade utlandsexpansion skriver Dagens industri.

Annons
Annons

Värdering kring 1 miljard

Redan i april ryktades det om Royal Designs börsplaner och tidigare i vår tog Fredrik Grevelius, som tidigare varit VD för det börsnoterade investmentbolaget Öresund, plats som ny styrelseordförande i bolaget.

Börsnoteringen väntas ske någon gång under hösten på Stockholmsbörsen och värdet på bolaget tros bli omkring 1 miljard kronor. Samtidigt kommer en större nyemission att genomföras. 

 

Källor: DiBreakit

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!