Search
Close this search box.
ANNONS

RoyalDesign investerar tio miljoner i ny omnikanalsatsning

RoyalDesign investerar tio miljoner i ny omnikanalsatsning
Magnus Pettersson, vd pรฅ RoyalDesign
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Lanserar ny sajt och ny pilotbutik.

ANNONS

Fรถr drygt tvรฅ รฅr sedan รถppnadeย RoyalDesign sin fรถrsta flaggseppsbutik pรฅ Mall of Scandinavia i Stockholm, och dรคrmed gick starten fรถr vad som skulle bli ett helt nytt butikskoncept fรถr fรถretaget. Tanken รคr att e-handeln och den fysiska butiken ska knytas ihop pรฅ ett tydligare sรคtt, och nu stรฅr det klart att fรถretaget kommer att รถppna รคnnu en flaggskeppsbutikย i kรถpcentret Tรคby Centrum. Den nya butiken kommer att ha en yta pรฅ รถver 800 kvadratmeter.

- Ska man vara omnikanal mรฅste man enligt mig ha samma erbjudande i alla kanaler, sรคger RoyalDesigns vd Magnus Pettersson till Ehandel.se.

Han รคr precis hemkommen frรฅn en Sverigeturnรฉ, under vilken han har hรคlsat pรฅ en del av de RoyalDesign-butiker som drivs som franchisefรถretag. Fรถr det nya omnikanalskonceptet รคr inte goda nyheter fรถr alla inblandade.

Investeringar fรถr franchisetagare

Butikernaย i Visby och Sundsvall har bรฅda en omsรคttning som ligger stabilt pรฅ omkring tio miljoner kronor vardera. Dรคrmedย bedรถmer franchisetagarna fรถr de butikerna att de inteย har de finansiella muskler som behรถvs fรถr att de ska kunna lรคgga om till omnikanal.ย 

- Vi pratar till exempel om digitala prisskyltar och annat som tillsammans innebรคr en investering pรฅ runtย 200 000 kronor per franchisetagare. Det krรคvs att man har volym fรถr att kunna hantera en sรฅdan kostnad.

Hittills har RoyalDesigns franchisetagare i stor utstrรคckning sjรคlva kunnat styra รถver till exempel sortiment och hur pass mycket de har velat involvera fรถretagets e-handel. Nu รคr dock tanken att RoyalDesign - som enligt Magnus Pettersson total sett har lagt รถver tio miljoner kronor pรฅ sin omnisatsning - ska bli ett mer enhetligt bolag, med samma koncept i alla kanaler. Till exempel ska bolaget infรถra en tjรคnst som gรฅr under namnet "Next day pick-up".

Royal Designs kommande butikk pรฅ Tรคby Centrum

"Blir mer centralstyrda"

Den gรฅr i korthet ut pรฅ att man som kund ska kunna hรคmta upp sina varor i vilken butik som helst nรคsta dag, oavsett i vilken butik eller kanal kรถpet har gjorts.

Dรคrfรถr ska det nya omnikanalkonceptet spridas frรฅn de fรถrsta pilotbutikerna sรฅ fort "alla barnsjukdomar har gรฅtt รถver", som Magnus Pettersson uttrycker det. Mer exakt uppskattar han att det kommer att ta ett par mรฅnader innan alla butiker och e-handeln รคr helt synkade.

- Det hรคr innebรคr att vi blir mer centralstyrda och det gรคller hela landet och samtliga kanaler, sรคger Magnus Pettersson.

Butikerna stรฅr fรถr mindre รคn 20 procent

I samma veva som alla kanaler hoppar pรฅ det nya omnitรฅget infรถr RoyalDesign ocksรฅ vad fรถretaget beskriver som ett "A-sortiment". Det bestรฅr av fรถretagets 1 500 mest populรคra produkter, och blir nu obligatoriskt fรถr alla butiker att ha i lager.

Nรฅgra รถvriga butiksfรถrรคndringar รคr inte inplanerade i dagslรคget, men kan mycket vรคl bli verklighet lรคngre fram. Magnus Pettersson nรคmner till exempel Malmรถ, Kรถpenhamn och Oslo som intressanta mรถjligheter.

- Vi รคr ett e-handelsfรถretag och รคven om vi ska ha fysiska butiker pรฅ lรคgen dรคr det frรคmjar vรฅr verksamhet sรฅ stรฅr de inte ens fรถr 20 procent av omsรคttningen. Det รคr online som vi satsar och รคr starka.

Nya sajten - "det ballaste som finns"

Med start i oktober, vilket รคr i samma veva som Tรคby-butiken har premiรคr, ska RoyalDesign รคven rulla ut sin nya hemsida. Med den vรคntar bรฅde ett nytt utseende och diverse tekniska finesser, och beskrivs av Magnus Pettersson som "en supergrej".

- Jag vรฅgar faktiskt sticka ut hakan och sรคga att vรฅr nya sajt - nรคr den รคr intrimmad och klar - kommer att bli det ballaste som finns just nu. Sรฅ det รคr riktigt kul!

Nรคr Royal Design har stรคngt de tre aktuella franchisebutikerna och รถppnat i egen regi pรฅ i Tรคby Centrum, kommer fรถretaget totalt att haย รฅtta egna butiker och fem som drivs av franchisetagare.

Dela artikeln: