Rusning till Pinterest – 75 procent fler inlägg på 1,5 år

Når nu 250 miljoner användare.

När aktörer som Facebook och Instagram hela tiden rapporterar nya rekord är det lätt att glömma att det även finns andra sociala medier där man kan marknadsföra sina produkter. En av dem är Pinterest, som nu säger sig ha 250 miljoner användare.

"Hjälper dem att känna sig positiva"

Enligt företaget vänder sig användarna i första hand till Pinterest för att bli inspirerade.

Annons

- I en tid då Internet kan kännas alltmer negativt och politiserat, tycker vi att det är anmärkningsvärt att en kvarts miljard människor väljer att tillbringa sin tid på Pinterest, en plats som hjälper dem att känna sig positiva och optimistiska inför framtiden, skriver Pinterests medgrundare Evan Sharp i ett pressmeddelande.

98 procent testar idéer

Över hälften av de som använder Pinterest bor utanför USA, som är företagets hemmamarknad. Enligt en studie som Pinterest hänvisar till, brukar 98 procent av användarna testa idéer som de har fått när de har tittat i appen.

Totalt på Pinterest ska det nu finnas över 175 miljarder inlägg att ta del av, vilket är en ökning på 75 procent jämfört med i början av förra året. Inläggen visar huvudsakligen produkter och stiltips, alternativt "gör det själv"-idéer, som användarna har valt att dela med sig av.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!