Ryktet återkommer – Amazon Go kommer till Storbritannien

Surrey, Kent, Berkshire, Buckinghamshire, Hertfordshire, Essex, Middlesex och London.

E-handelsjätten öppnade sin första Amazon Go-butik under 2016, och redan då spreds rykten snabbt om att Amazon skulle öppna 2000 kassalösabutiker till, varav minst en skulle placeras i Storbritannien. Men så blev det inte riktigt. Idag finns det sammanlagt nio Amazon Go-butiker i Seattle, Chicago och San Francisco. Senast i september förra året spreds ett nytt rykte om att företaget ska storsatsa på sitt kassalösa butikskoncept och planerar att öppna 3000 Amazon Go-butiker fram till 2021.

LÄS ÄVEN: Amazons kassalösa butik säkrar en plats i Europa

Annons
Annons

Bevis på att Storbritannien är på tur

Nu rapporterar Daily Mail att de har sett dokument på att onlinejätten planerar att rulla ut flera Amazon Go-butiker i Storbritannien. Amazon söker butiksutrymme för sina första Amazon Go-butiker i Storbritannien, och ska ha sökt hjälp hos brittiska detaljhandelsmäklare i oktober. Dock ska det fortfarande vara oklart om ett avtal har tecknats mellan parterna. 

Surrey, Kent, Berkshire, Buckinghamshire, Hertfordshire, Essex och Middlesex är områden som ska intressera e-handelsjätten vid sidan av London, enligt Amazons fastighetsmäklares dokument som tidningen ska ha haft tillgång till. Butikerna planeras att vara mellan 372 och 465 kvadratmeter. 

Dessa uppgifter har Amazon dock valt att inte kommentera.

De redan existerande amerikanska Amazon Go-butiker ligger alltid i städernas centrum, därför tror man att om Amazon håller fast vid sin strategi i Storbritannien, kommer butikerna troligtvis att ligga på de centrala storgatorna.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!